De lessen

Pauliina Lievonen teaching an Alexander Technique lessonDe lessen zijn individueel en duren 30 tot 40 minuten. De leraar stimuleert en corrigeert je met haar handen bij simpele, alledaagse activiteiten zoals zitten en opstaan van een stoel, staan en lopen, maar ook specifieke activiteiten zoals werken met een computer, afhankelijk van de vragen van de leerling. Het is het beste om comfortabele, ruimvallende, kleding te dragen die de beweging zo min mogelijk belemmert.

PL_DSC_3794[1]Met zijn/haar handen stimuleert de leraar je om in eerste instantie meer bewegingsvrijheid te krijgen in je hoofd, nek en rug, hetgeen weer een positieve invloed op de rest van het lichaam heeft. Tegelijkertijd word je zelf ook gevraagd om actief deel te nemen in het proces – hier is dus geen sprake van passief een behandeling ondergaan.

Pauliina Lievonen teaching an Alexander Technique lessonNormaal gesproken is het aan te bevelen om een reeks van ongeveer 30 lessen te volgen om echt profijt van de techniek te ondervinden. Ook is het sterk aan te bevelen om in het begin meer dan één les per week te volgen. Dat betaalt zich terug in een veel snellere vooruitgang. Indien dit onmogelijk is wegens werk en andere verantwoordelijkheden, heb ik hier zeker begrip voor.