Ik ben oorspronkelijk musicus en naar Utrecht gekomen om aan het conservatorium blokfluit en traverso te studeren. Ik maakte voor het eerst kennis met de Alexander- techniek nadat ik zes weken moest stoppen met het spelen van de blokfluit, wat ik studeerde aan het conservatorium in Utrecht, vanwege ernstige pijn aan mijn rechter pols. De leraar Alexander-techniek die ik bezocht leerde me hoe mijn gewoonte om mijn schouders in te trekken terwijl ik speelde spanning veroorzaakte in mijn armen en pijn in mijn pols. Hij kon mij ook een ervaring geven met zijn handen hoe het is om de spanning los te laten. Niet alleen was het probleem opgelost, bovendien leerde ik ook wat ik moest doen zodra de spanning en pijn leken terug te komen. Later ontdekte ik dat de lessen een positief effect hadden op mijn ademhaling en ook hielpen om om te gaan met plankenkoorts als ik optrad.
Het verbeteren van mijn concentratievermogen, coördinatie en balans is ook een groot voordeel gebleken bij het beoefenen van mijn andere grote hobby, de vechtsport aikido. De techniek bleek zo veel mogelijkheden te bieden dat ik uiteindelijk besloot om de lerarenopleiding te gaan doen.
Ik begon als privéleerling de Alexander-techniek te bestuderen in 1997, en heb in 2004 een driejarige opleiding tot leraar in de Alexander-techniek voltooid. Deze is goedgekeurd door de NeVLAT (Nederlandse Vereniging van de Leraren van de Alexander-Techniek) en de STAT (Society of the Teachers of the Alexander Technique). Ik ben lid van beide verenigingen.
De Alexander-techniek vind ik fascinerend, omdat het als uitgangspunt heeft dat lichaam en geest één geheel zijn en niet van elkaar los te koppelen, elke gedachte heeft ook, al is het zeer subtiele, fysieke gevolgen en omgekeerd, fysieke spanning of imbalans heeft invloed op onze manier van denken en gemoedstoestand. In de lessen onderzoeken wij, de leerling en ik samen, deze subtiele wisselwerking. De simpelste bewegingen kunnen heel spannend worden als je nauwkeurig gaat kijken naar wat er allemaal in je hoofd gebeurd al voor je een beweging maakt. Het doel van de techniek is om een leerling bewust naar hem of haarzelf te leren kijken en bewust veranderingen te leren maken. Uiteindelijk leert iemand zo zelf problemen op te lossen. Het maakt het leven ook gewoon meer interessant als je meer bewust begint te worden van je eigen reacties op de eisen die je omgeving aan je stelt.