Blokfluitles

BlokfluitesDe blokfluit is een uitstekende instrument voor een amateur (lees: liefhebber!). Het is in het begin niet al te moeilijk om te bespelen, maar als je verder wilt, is er ook genoeg gevorderde materiaal om een speler jarenlang bezig te houden.

In de lessen werken we aan basistechniek – adem, artikulatie en vingertechniek, om deze drie elementen tegelijkertijd zelfstandig en toch samen te laten werken. Vanuit mijn ervaring met de Alexandertechniek kijk ik naar hoe een leerling de muziek benadert, zodat je niet in een positie van spanning en onzekerheid speelt maar vanuit ontspanning en vertrouwen.

Tegenwordig zijn er leuke boeken met cd-begleiding erbij waar zelfs een beginner indruk mee kan maken! Gevorderde leerlingen hebben de mogelijkheid om correpetitie-les te nemen met mijn man, Ere Lievonen, een professionele clavecimbelspeler. Hier wordt je voor uitgenodigt.

Op dit moment varieren mijn leerlingen in leeftijd van 7 tot 50+, en in ervaring van beginners die kleine liedjes spelen tot ervaren spelers die hele sonates met gemak fluiten.